Säkerhet, larm och städning
Hur hanterar vi våra lokaler?
Som student får du tillgång till en rad olika lokaler som står till ditt förfogande. Det privilegiumet innebär dock att du bör känna till vilka regler och säkerhetsåtgärder som gäller i olika situationer.
Lämna alltid lokalen som du fann den!
Städning av lokaler
Alla måste hålla god ordning och städa efter sig i gemensamma lokaler och verkstäder. För er egen skull, håll även ordning i studentköket. All städning i köket, förutom golven, är studenternas ansvar.
På grund av brandrisk får material eller färdiga konstverk inte förvaras i korridorer eller trapphallar. Brandmyndigheterna kräver fria utrymningsvägar och skolan riskerar stängning eller vite om reglerna inte följs. Material, möbler eller konstverk som utan tillstånd förvaras i korridorer eller trapphallar kommer att avlägsnas och kastas.
De studenter som har ateljé på en viss våning ansvarar gemensamt för ordning i delade utrymmen och korridor. Detta gäller även rummen för penseltvätt på våning 3, 4 och 5.
Även projektateljéer och fotostudio ska återställas och städas efter att du använt rummet.
Evakuering och säkerhetsrutiner
Det händer tyvärr att obehöriga personer försöker och lyckas ta sig in på skolan. Vi vill därför uppmana alla till extra vaksamhet och försiktighet:
- Släpp inte in någon som inte hör hemma på skolan
- Lämna inte ateljédörren olåst
- Rapportera omedelbart till skolans personal om ni ser obehöriga personer i byggnaden
- Utsätt er inte för risker - tveka inte att ringa 112 i nödsituation eller LU:s larmtelefon 046-222 07 00 (+46 46 222 07 00). Glöm inte att slå nollan först om ni ringer från en intern telefon!
Larmtelefonen går till Lunds universitet egen väktare/beredskapsperson som är i tjänst dygnet runt. Securitas anlitas för bevakningsuppdrag. Larmtelefonen kan användas av alla, både studenter och anställda.
Skolan är försedd med brandlarm som är kopplat direkt till brandkåren. Vid larm ljuder en signal i alla korridorer. Det är viktigt att då alltid gå direkt ut på skolgården, som är samlingsplats. Knacka gärna på de ateljéer ni passerar på väg ut för att göra alla medvetna om att de måste gå ut. Kontrollera utrymningstavlorna, som finns på varje våningsplan, var alternativa utrymningsvägar finns.
Evakueringsplanerna är bifogade och ni måste känna till utrymningsvägarna. Det händer tyvärr att obehöriga personer försöker och lyckas ta sig in på skolan. Vi vill därför uppmana alla till extra vaksamhet och försiktighet.
Viktiga nummer:
Polis/brandkår: 112
Universitetsväktare: +46 46 222 07 00
Vid nödsituation, ring alltid 112 och ta inga onödiga risker. Glöm inte att slå nollan först om ni ringer från en intern telefon!
Studentköken
Både i Båghallarna samt på Dimman finns kök som står till studenternas förfogande. Där kan man förvara och tillaga sin mat, och köken är utrustade med allt man kan tänkas behöva.
Köken är studenternas ansvar, och även städningen av köken är studenternas ansvar. Se till att lämna det rent efter dig och lämna inte kvar gammal mat i kylen.